Er was eens…

Het begin van het Eet Anders Experiment ligt alweer een tijdje achter ons. In oktober 2016 kregen zo’n 200 MS-patiënten als eerste de kans om zelf te ervaren wat anders eten met hen deed. Dat smaakte naar meer, want de resultaten van dit experiment bleken veelbelovend. In het daarop volgende jaar lieten we opnieuw 200 MS-patiënten meedoen en in 2018 eveneens. Opnieuw tekenden we hun reacties op: fitter, energieker, minder hevige energiedips, minder hinder van fysieke ongemakken, een helderder hoofd, ze sliepen beter en aten -ook maanden na de ommezwaai- nog steeds bewuster en smakelijker.

Dit programma is dus het vervolg

Voeding lijkt dus effect te hebben op de kwaliteit van leven van mensen met Multiple Sclerose. Voorzichtig kan worden gesteld dat voeding inderdaad ondersteuning lijkt te bieden bij de kwaliteit van leven bij deze hevige en onvoorspelbare chronische ziekte. Uiteraard heeft Voeding Leeft de bevindingen van de eerste twee experimenten verwerkt in het huidige eetprogramma dat we vanaf nu dus ‘programma Anders Eten bij MS’ noemen.

Vermoeidheid is één van de meest gehoorde klachten bij MS. De basis van je energie is je voeding. Logisch dus om eens te kijken wat er anders kan.