Wat houdt ’t in

Tijdens het programma Anders Eten bij MS ervaren MS-patiënten -door heel Nederland- gedurende drie maanden zelf wat een ander voedingspatroon met hen doet, in combinatie met een gezonde(re) leefstijl. Zij krijgen hierbij professionele coaching. Doel van dit project is te verkennen in hoeverre verse, onbewerkte voeding -in de context van een gezonde leefstijl- kan bijdragen aan een betere kwaliteit van leven bij Multiple Sclerose. De deelnemers zijn ronduit enthousiast, de onderzoekers van het Louis Bolk Instituut (die hen op de voet volgen) zijn eveneens positief.

Wat gaan de deelnemers doen?

Tijdens het programma staan de deelnemers drie maanden lang open voor verandering. De eerste 4 weken krijgen ze elke dag recepten voor ontbijt, lunch en avondeten, ontwikkeld door Voeding Leeft. Daarna wordt de begeleiding minder (maar nog wel op afstand) en gaan ze zelf aan de slag. Ze gaan niet minder eten of op ‘dieet’ en ze gaan ook geen calorieën tellen. Het is juist de bedoeling dat ze genoeg, smaakvol en lekker gaan eten! Echt eten: dus niet vooraf bewerkt in de fabriek, zonder kunstmatige toevoegingen, zo vers mogelijk en gewoon met alledaagse ingrediënten.

De vraag is: kunnen knapperige verse groentes, peulvruchten, hele vruchten, echt (dus niet voorbewerkt) vlees, gevogelte en vis, lekkere noten, volle zuivelproducten en natuurlijke vetten je kwaliteit van leven een boost geven, als je MS hebt?