Wat is het belang?

Het effect van medicijnen op de vele symptomatische klachten bij MS is beperkt, de bijwerkingen ervan kunnen ernstig zijn. Tegen de slopende, kenmerkende vermoeidheid bij MS zijn geen middelen. Het eerste Eet Anders Experiment was in oktober 2016, enkele maanden daarna tekenden we al verrassend positieve effecten op: een lagere intensiteit van verschillende, MS-gerelateerde klachten, een betere ervaren gezondheid en welzijn én een vermindering in vermoeidheid. Nieuwe groepen bevestigen sindsdien deze resultaten.

Voor een betere kwaliteit van leven

Er zijn wetenschappelijke aanwijzingen dat met andere voeding veel (meer) bereikt kan worden voor een betere kwaliteit van leven. Onze eigen ervaringen met dit voedingsprogramma wijzen eveneens in die richting. Toch krijgen medisch studenten gemiddeld in zes jaar tijd slechts 29 uur les over voeding, de behoefte aan informatie is dan ook groot.

Het Nationaal MS Fonds en Voeding Leeft zijn van mening dat tijdens het spreekuur nog veel te weinig aandacht is voor het verschil dat andere (!) voeding mogelijk kan maken.