Wie is Voeding Leeft

Voeding Leeft is een onafhankelijke netwerkorganisatie van bevlogen professionals, ondersteund door diverse medisch specialisten, hoogleraren, zorgverzekeraars en overheid. Eerder leidden hun eetprogramma’s onder patiënten met diabetes2 en reuma tot verrassende bevindingen. Deze organisatie heeft voor patiënten met Multiple Sclerose het programma Anders Eten bij MS ontwikkeld. De meesten van de deelnemende MS-patiënten aan de eerdere experimenten bleken zich eveneens energieker, fitter en minder moe te voelen.

Wat Voeding Leeft wil

Voeding Leeft wil het bewustzijn over voeding en de impact die voeding op je leven heeft, vergroten. Zij gelooft dat bewustwording bij enkelen het begin van vooruitgang voor velen kan zijn. Daarom ontwikkelt Voeding Leeft leefstijlprogramma’s met voeding als kern, zo stimuleren ze het nemen van je eigen verantwoordelijkheid voor gezondheid en welzijn. Hun programma’s zijn innovatief en maken gebruik van bestaande wetenschappelijke kennis.

De rode draad in hun programma’s? Dat is mensen op een inspirerende manier zelf laten ervaren wat andere voeding en een andere leefstijl met hen doet.